Mallorca-ról általában

Általános információk Mallorcáról

Friss topikok

Mallorca krisztus elõtt 123-ban

2010.07.06. 14:53 Barbibubu

Karthágó hanyatlásával egy hatalmi vákuum fejlõdött ki, amely egy rendkívüli csoporthoz sem csatlakoztatta a Mallorcaiakat és így kalózoknak használták õket.

Ez a haszonhajtó tevékenység a római kereskedõ hajókat sem hagyta bántat-lanul, ami a bosszús rómaiakat dühbe hozta és ez végül Krisztus elõtt 123-ban, a Baleárok elfoglalásához vezetett. Ezzel egy több mint 500 éves békés kor-szak kezdõdött, római igazgatás alatt. Harci veteránok és számûzöttek vándo-roltak be Rómából és egész Olaszország területérõl. Pollenciat (ma: Alcudia), Incat és Palmat megalapították,egy összekötõ hadút-még mindig a sziget fõközlekedési útvonala-épült fel és így egy virágzó export gazdaság fejlõdött ki.
A saját olívafákból nyert olajak, agyagedények és kerámiák kerültek a külföldi piacokra. Az új idõszámítás szerinti elsõ évszázadokban, a Baleárokon is kialakult a kereszténység. A még mindig megközelíthetõ San Marti barlang (Las Gaviotasnál) a korai keresztényi gyülekezetnek menedékhelyként szolgált az üldözés elõl, amíg a kereszténység ki nem bontakozott.

Szólj hozzá!

Címkék: hasznos történelem krisztus információ infó előtt 2010 123 ban

A bejegyzés trackback címe:

https://mallorcarol.blog.hu/api/trackback/id/tr632133508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása