Mallorca-ról általában

Általános információk Mallorcáról

Friss topikok

Általános információk

2010.05.21. 17:24 Barbibubu

Spanyolország Costa Brava üdülőrégiójától 200 km-re délre, a Földközi-tengerből egy látványos szigetcsoport emelkedik ki, a Beleár-szigetek. A Formenterából, Ibizából, Mallorcából és Menorcából álló szigetcsoport legnagyobb és legnépesebb szigete Mallorca, ahol a teljes lakosság négyötöde, mintegy 630 ezer fő él.

A 100 km széles és 120 km hosszú sziget fővárosa Palma de Mallorca 320.000 fő lakossal. A sziget eredetileg mezőgazdaságból élt, ám a turizmus fellendülésével számos nyugat-európai látogatott a szigetre, ahol sokan ingatlant vásároltak, sőt le is telepedtek. Jelenleg a sziget gazdaságának legfontosabb bevételi forrása a turizmus.

Földrajzilag a sziget két markánsan elkülönülő régióra bontható. Az északi alpesi jellegű 1000-1500 méter magas csúcsokkal büszkélkedő zord táj a félsziget közepén megszelídül, és békés alföldi jellegű síkságban folytatódik a déli partokig.

A déli üdülőrégiók a nagy tengeröblök, elsősorban a Palmai-öböl környékén alakultak ki. Az időjárás egész nyáron kedvez a fürdésnek, eső június - augusztus hónapokban szinte egyáltalán nem fordul elő. A kellemes júniusi 24-26 fokos napi maximum-hőmérséklet július-augusztusra 26-29 fok közé melegedik. Hasonlóan a tengervíz is a júniusi 20 fokról augusztusra 23 fok köré melegszik, amit egészen október elejéig meg is tart.

A remek fürdési lehetőségeken túl a sziget gazdag kulturális öröksége számos programlehetőséget kínál. Palma de Mallorca spanyol és mór elemeket ötvöző stílusú középkori katedrálisa és a királyi palotája szinte kihagyhatatlan élményt nyújt.

A kikötő piacain és az ódon éttermekben ízelítőt kaphatunk a korabeli spanyol királyság egzotikus hangulatából. Ugyanakkor a vidék is számos érdekességet tartogat, látogatást tehetünk magashegyi kolostorokban, ellátogathatunk az arab hódítás korából fennmaradt gazdaságok valamelyikébe, vagy gyönyörködhetünk Sa Calobra 3-400 méter magas függőleges szikláiban és kristálytiszta vizű parányi tengeröblében.

 

2 komment

Címkék: általános tudnivaló mallorca 2010 tudnivalók iformáció

A bejegyzés trackback címe:

https://mallorcarol.blog.hu/api/trackback/id/tr52021174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kissnormand 2010.07.28. 12:41:25

Hali! tetszik az oldal.Tartalmas,és teli van hasznos infókkal :)

Mercikeee 2010.07.28. 15:15:40

Mezőgazdaság?:O mit termesztettek ott?
süti beállítások módosítása