Mallorca-ról általában

Általános információk Mallorcáról

Friss topikok

Mallorca a 15.században

2010.07.07. 11:21 Barbibubu

 A 15. század vége felé a történelmi események Mallorcanak újból hátrányt jelentettek. A törökök elérték az uraságot a keleti Földközi-tenger felett, hatást gyakoroltak a keleti kereskedelem hanyatlására és még Észak Afrika területeire is letelepedtek. Innen vonták be kalózokkal a nyugati Földközi-tenger kereskedelmi útjait. V. Habsburgi Károly sikertelen próbálkozása után (I. Spanyolországi Károly 1469-i házassága összekötötte Aragon királyságát a Baleárokkal és a Kasztíliaiakkal) hogy a törököket nyílt tengeri csatával legyõzze, inkább felemelte õket egy háborítatlan tengeri hatalommá és a 16. század közepén kirabolták a Földközi-tenger országainak városait. Mallorcat sem kímélték. Több helységet, mint például Andratxot, Alcúdiat, Pollencat és Sollert is a kalózok raboltak ki.

A törökök Mallorca öbleit és barlangjait búvóhelyként használták további próbálkozásokhoz. A "török idõbõl" származnak a sziget körül található õrtornyok és védõtornyok (Talaias) is.

Szólj hozzá!

Címkék: hasznos történelem információ infó mallorca 2010 történelme mallorcai

A bejegyzés trackback címe:

https://mallorcarol.blog.hu/api/trackback/id/tr812135411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása